Через війну постраждали 1624 об’єкти культурної спадщини України

Через війну постраждали 1624 об’єкти культурної спадщини України

Від початку повномасштабної війни в Україні постраждали 1624 об’єкти культурної інфраструктури. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України. 

Відомо, що майже третина культурної спадщини зруйнована.

“Станом на 29 серпня 2023 року збитків зазнали 1624 об’єкти культурної інфраструктури, з них 591 об’єкт зруйнований. Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Херсонській, Харківській, Київській, Миколаївській, Запорізькій та Луганській областях”, - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що за останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 19 одиниць, більша частина з яких припадає на Одеську область. 

Також значних втрат зазнала культурна інфраструктура в Донецькій, Херсонській, Харківській, Київській, Миколаївській, Запорізькій та Луганській областях.

Нагадаємо, що російські загарбники викрали три картини відомого українського художника-мариніста Івана Айвазовського із Херсонського художнього музею.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російські окупанти розпочали будівництво на території Херсонеса Таврійського в Севастополі. Він належить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Головне