Був "Муром-М" і нема: українські бійці знищили під Бахмутом спостережний комплекс окупантів (відео)

Був

Бійці бригади швидкого реагування Національної гвардії "Рубіж" знищили на Бахмутському напрямку спостережний комплекс окупантів "Муром-М". Відео влучної роботи українських захисників показав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Був "Муром-М". І вже нема. Бригада швидкого реагування Нацгвардії "Рубіж" на Бахмутському напрямку знищила черговий російський спостережний комплекс", - прокоментував видовищне відео голова МВС.

"Муром-М": що це за зброя

Спостережний комплекс "Муром-М" - це пристрій для далекого візуального спостереження. Він автономно виявляє живу силу та техніку. 

Комплекс має оптичну камеру з гарним зумом, що здатна розрізняти людину на відстані до 10 км, а також тепловізором, що виявляє автомобіль на відстані 8 км та людей за 4 км.

Окупанти все частіше починають використовувати "Муром-М". Їх встановлюють на високі будівлі поряд із кордоном або окупованих територіях України. Це допомагає загарбникам коригувати артилерійські обстріли.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські військовослужбовці за допомогою дрона-камікадзе Mavic знищили російський танк Т-72.

Головне