Буданов заявив про необхідність мобілізації в Україні

Буданов заявив про необхідність мобілізації в Україні

Глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив про необхідність продовження мобілізації в Україні.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю Financial Times. За його словами, "не можна навіть думати, що ми можемо обійтися без мобілізації".

Очільник розвідки також наголосив, що українські війська мають відчутний дефіцит людей. При цьому "подобається це комусь чи ні, але воювати доведеться більшості чоловікам". 

Водночас у російській армії також є з цим проблеми. Як зазначив Буданов, росія наразі втрачає стільки ж чи навіть більше солдатів, ніж здатна мобілізувати.

Водночас Москва використовує найманців на тих напрямках, де їй бракує кадрових військових. Крім того, росіяни витрачають більше зброї та снарядів, ніж здатні зробити. Внаслідок цього росія і мала звернутись по допомогу до Північної Кореї.

"Вони (Північна Корея - ред.) справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило росії трохи видихнути. Без їхньої допомоги ситуація була б катастрофічною", - пояснив Кирило Буданов.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський висловлює підтримку "розумного і справедливого" закону про мобілізацію, однак вважає, що необхідність мобілізувати півмільйона людей наразі відсутня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, чоловіки призовного віку, які нині знаходиться за кордоном, мають повернутися на Батьківщину й або воювати за Україну, або працювати та сплачувати податки, заявив Зеленський. Президент підкреслив, що це питання справедливості та закону.

Головне