Буданов: росія знищує 60—70% морських дронів, але навіть при цьому вони ефективні

Буданов: росія знищує 60—70% морських дронів, але навіть при цьому вони ефективні

Морські дрони-камікадзе, які Україна застосовує для ураження російської техніки біля окупованого Криму, є ефективною зброєю, попри те що 60% чи 70% з них росіяни знищують.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтервʼю проєкту "Радіо Свобода" "Крим.Реалії".

Він відмовився назвати кількість дронів, які використовуються, чи завдань, які вони виконують.

"Зі зрозумілих причин, скільки цих дронів, сказати не можна. Але, як ви бачите, наші нарізки, ті, що роблять ЗСУ, те, що СБУ оприлюднює, просто порахуйте, скільки це плюс-мінус має бути. Давайте так скажемо: це багато. Це насправді багато. Наскільки це все ефективно працює? Оскільки є реальні завдані втрати, і ціна такого дрона, і ціна бойового корабля — неспівставні, то можна сказати, що це — досить ефективний спосіб. Але, зрозуміло, 60 відсотків, може, навіть 70 відсотків вони знищують. Це правда. Немає чого тут, як то кажуть, приховувати. Проте ж для них проблема — у тих 30 відсотках", — сказав він.

За словами Буданова, бувають випадки, коли дрон знищують поруч із російським кораблем, і тоді корабель іде "на довготривалий ремонт".

Як писали “Ми-Україна” раніше, у четвер, 24 серпня в тимчасово окупованому Криму відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації. Українські військові здійснили висадку в межах спецоперації.

Головне