Боррель пояснив, чому слід продовжити фінансування гуманітарних програм Палестини

Боррель пояснив, чому слід продовжити фінансування гуманітарних програм Палестини

Високий представник ЄС Жозеп Боррель пояснив, чому слід продовжити фінансування гуманітарних програм Палестини. За його словами, слід розділювати терористів ХАМАС та народ і адміністрацію Палестини.

Про це він зазначив під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу в гібридному форматі.

"Є чіткий розділ між ХАМАС, народом та Палестинською адміністрацією. Ми вважаємо ХАМАС терористичною організацією… Але Палестинська адміністрація – це інша річ, вона є нашим партнером", - наголосив Боррель.

Він також додав, що не всі палестинці є терористами, тож колективне покарання цього народу було б несправедливим та проти інтересів миру.

Як зазначив високий представник ЄС, більшість міністрів, "за двома-трьома винятками", на зустрічі підтримали декларацію про вирішення кризи на Близькому Сході. Вона була погоджена під час зустрічі Євросоюзу з Радою співробітництва країн Перської затоки. 

Водночас Європейська комісія та кілька держав-членів запропонували переглянути допомоги, яку європейський блок спрямовує до Палестини, щоб переконатися, що це фінансування не має зв’язку із терористичною діяльністю ХАМАС. Однак, як наголосив Боррель, призупинення допомоги зараз могло б стати великою помилкою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію в Ізраїлі після нападу терористів ХАМАС. За його словами, там простежується вісь Іран-рф-ХАМАС.

Головне