Боррель: Перспектива перемоги України над росією не буде миттєвою

Боррель: Перспектива перемоги України над росією не буде миттєвою

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що перспектива перемоги України над росією не буде миттєвою. Водночас Європа продовжуватиме надавати допомогу Києву.

Про це Боррель заявив під час свого виступу на Конгресі партії європейських соціалістів у Малазі (Іспанія). Європейський високопосадовець наголосив, що зараз перед об’єднаним європейським блоком постає багато проблем та випробувань. Одним із них є підтримка України, і вона стоїть на першому місці через повномасштабне вторгнення росії.

За його словами, від Сполучених Штатів допомога Україні, ймовірно, знизиться найближчим часом. Боррель зазначив, що в Україні перспектива перемоги над росією не миттєва. Однак європейці, які мають необхідні кошти, мають бути готовими продовжувати допомагати Україні на тлі зниження допомоги США.

Нагадаємо, Сполучені Штати мають намір продовжувати надавати допомогу Україні в її опозиції проти російських агресорів. Однак через те, що Конгрес досі не затвердив рішення про додаткове фінансування, розмір надісланих пакетів допомоги зменшиться.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що потрібно зберігати єдність у підтримці України, бо якщо вона програє - Європа теж.

Головне