"Білі янголи" евакуювали дітей з Донеччини через російські обстріли

З лиманської громади на Донеччині “Білі янголи” евакуювали з селища Дробишеве та села Ставки дівчаток у віці 13 та 14 років та їх родини через загострення військових дій і загрозу з боку російських військ. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

"Було страшно, під час обстрілів ми сиділи в будинку", - розповідає 13-річна Марійка. 

Родина з села Ставки, де виховується 14-річна Поліна, пережили в приліт двох ворожих мін у двір.

Дітей під час евакуації захищали броньоване авто, спеціальні бронежилети та каски, які вдягнули на них правоохоронці. Обидві сім’ї вже переїхали до Західної України, де для них організовано тимчасове житло.

Війська рф продовжують атакувати прифронтові міста та села, загрожуючи життю мирних мешканців. Координаційний штаб з обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану підтвердив рішення щодо вивезення дітей разом із батьками або законними представниками із міст Лиман, а також сіл Липове, Нове, Карпівка та Ставки.

Наразі евакуйовано близько половини дітей, і правоохоронці закликають інших мешканців району переселитися в безпечніші регіони, уникаючи небезпечні ситуації для себе та своїх дітей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, напередодні вирішального матчу української збірної з Бельгією на Євро-2024, Андрій Шевченко закликав підтримати ініціативу Президента України Володимира Зеленського з повернення депортованих дітей, Bring Kids Back UA.

Головне