“Бавовна” в Енергодарі: в місті підірвали автомобіль з колаборантом всередині

“Бавовна” в Енергодарі: в місті підірвали автомобіль з колаборантом всередині

В тимчасово окупованому Енергодарі на Запоріжчині вранці стався вибух автомобіля. За попередніми даними, в ньому в момент підриву знаходився один з місцевих колаборантів, який після захоплення міста російськими загарбниками перейшов на їхній бік. 

Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров. 

“Сьогодні близько 7 ранку в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області в повітря злетіло авто. За попередніми даними воно належало колишньому співробітнику правоохоронних органів, який з приходом "руского міра" пішов прислуговувати окупантам”, - зазначив він. 

За його словами, достеменної інформації про те, хто саме був в автівці наразі немає.

Міський голова Енергодару Дмитро Орлов зазначив, що ймовірно, в результаті вибуху міг загинути колишній український правоохоронець Євген Кузьмін. Він закликав місцевих жителів якомога менше перебувати сьогодні на вулиці.

"Сьогодні рекомендуємо енергодарцям, які перебувають в окупованому місті, менше виходити на вулицю. Рашисти дуже нервові та агресивні, виявляють підвищену увагу до перехожих. Особливо в 5 мікрорайоні. Причина: зранку в Енергодарі злетіла в повітря автівка разом з колаборантом", - написав він.

За словами Орлова, російські окупанти від березня минулого року, коли захопили місто, постійно чинять злочини: викрадають та катують людей, грабують їх. Він наголосив, що саме колаборанти є не тільки свідками, а й, найчастіше, активними учасниками цих злочинів. Міський голова додав, що "такі свідки живими рашистам не потрібні. Тож ними й далі будуть проводитися подібні "зачистки".

Призначена Москвою окупаційна влада назвала цю подію терактом. Так званий "голова" міста Володимир Рогов зазначив, що вибухом повибивало всі шибки у будинку поруч. Він підтвердив, що загиблий працював в місцевому "МВС".

"Сила вибуху автомобіля в Енергодарі була настільки велика, що в будинках не тільки повилітали вікна аж до дев'ятого поверху, але й була знищена як мінімум одна машина, що стояла поряд із підірваним авто", - написав він у Telegram. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, сьогодні в Україні стартує національна кампанія рекрутингу "Гвардія наступу". В її межах будуть сформовані штурмові бригади, які допоможуть Силам оборони України вигнати ворога з окупованих ним територій. Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Головне