Балаклія на Харківщині відзначатиме День міста 8 вересня - у день звільнення від окупантів

Балаклія на Харківщині відзначатиме День міста 8 вересня - у день звільнення від окупантів

Місто Балаклія в Харківській області відтепер відзначатиме День міста 8 вересня - у день звільнення від російських окупаційних військ, яке відбулося минулого року.

Про це повідомила Балаклійська міська рада. Як зазначає міськрада, дату змінили задля належного відзначення річниці визволення міста. Також це необхідно для формування місцевих традицій та звичаїв, почуття патріотизму, любові до рідного краю і на знак подяки Збройним силам України.

"Сьогодні ми вітаємо усіх наших жителів з Днем міста! З днем визволення нашої рідної домівки від російсько-окупаційних військ! Об’єднавшись, ми вибороли право жити у вільному українському місті та сьогодні відзначати такі важливі свята для нас", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупаційні війська 1 липня обстріляли Балаклію на Харківщині з РСЗВ “Торнадо”. У результаті постраждали люди.

“Зафіксували влучання у приватному секторі, де виключно цивільна інфраструктура. Інформація щодо руйнувань уточнюється. На місцях працюють профільні служби”, – йдеться у дописі.

За уточненими даними медичних працівників екстреної допомоги, постраждала жінка 67 років, госпіталізована з пораненнями. Ще троє мешканців Балаклії отримали травми внаслідок падіння під час обстрілу: хлопець 14 років, чоловіки 77 та 49 років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, бійці “Сталевого Кордону” підняли український прапор в населених пунктах Строївка та Тополі Харківської області. Вони розташовуються на кордоні з росією у так званій “сірій зоні”. Як пояснили прикордонники, після деокупації Харківської області на цю територію ніхто не заходив через замінування. Проте зараз прикордонники проклали безпечний шлях та підняли прапор України.

Головне