Байден запропонував збільшити кількість членів Радбезу ООН

Байден запропонував збільшити кількість членів Радбезу ООН

Президент США Джо Байден на сесії Генеральної Асамблеї ООН запропонував внести зміни до структури Ради Безпеки організації. Мова йде про збільшення кількості членів Ради Безпеки ООН.

Про це він сказав під час виступу на 78-ї Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Він пообіцяв продовжити роботу для розширення кількості представників у Раді Безпеки ООН. Також він сказав, що Вашингтон продовжує роботу над реформуванням Світового банку, МВФ і Світову організацію торгівлі.

"Цього місяця ми зміцнили G20 як життєво важливий форум, вітаючи Африканський союз як постійного члена. Зміцнення міжнародних інституцій - це лише частина від необхідної роботи. Також треба налагоджувати нові партнерства, протистояти новим викликам", - підкреслив американський президент.

Також Байден під час виступу в ООН не оминув ситуацію в Україні.

За його словами, рф вважає, що світ змучиться і дозволить їй і далі знущатися з України без наслідків.

"Якщо ми дозволимо поділити Україну, то чи в безпеці незалежність будь-якої іншої країни? Відповідь на це - ні. Ми мусимо відповісти на цю наглу агресію сьогодні, щоб стримати майбутню агресію завтра", - сказав президент США.

Зараз Рада Безпеки ООН складається з п'яти постійних членів: Китаю, рф, США, Великої Британії та Франції. Вона також має 10 непостійних членів, які обираються на дворічний термін.

Шляхом цієї реформи Байден хоче збільшити вплив країн, що розвиваються в ООН. Президент США наполягає на реформах, незважаючи на небажання авторитетних держав поступитися своїм традиційним впливом.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна звільнила понад половину окупованих територій.

Головне