Байден вважає, що Ізраїль має зберегти Палестинську державу

Байден вважає, що Ізраїль має зберегти Палестинську державу

Ізраїль повинен повністю знищити ХАМАС, однак Палестинську державу необхідно зберегти. Таку заяву зробив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден в інтерв’ю CBS.

На переконання глави американської держави, Палестина "повинна існувати".

"Потрібен шлях до палестинської держави. Цей шлях, який називається "рішенням про дві держави", був політикою США протягом десятиліть. Він передбачає створення незалежної держави поруч з Ізраїлем для 5 мільйонів палестинців, які живуть у Газі та на Західному березі річки Йордан", - заявив Джо Байден.

При цьому він наголосив, що значна частина населення Палестини не підтримує дії ХАМАСу та Хезболли. 

Також американський президент додав, що дії Ізраїля у відповідь на напад цілком логічні. Адже ізраїльтяни знищують тих, хто "вчинив варварство, що за своїми наслідками не поступається Голокосту".

"Я думаю, що Ізраїль повинен відповісти. Вони повинні переслідувати ХАМАС. ХАМАС - це купка боягузів. Вони ховаються за спинами цивільних, - наголосив Джо Байден.

Президент США переконаний, що Ізраїль зробить усе можливе, аби уникнути вбивства мирних людей.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Сполучених Штатах Америки не виключають, що можуть направити свої війська для визволення заручників з Сектору Гази. Проте наразі це не планується.

Головне