Авіаційний експерт пояснив, навіщо потрібна димова завіса

Авіаційний експерт пояснив, навіщо потрібна димова завіса

Російські загарбники надають великого значення маскуванню у ході війни з Україною. Завдяки димовій завісі вони можуть прикрити цілі від ураження ракет.

Про це розповів авіаційний експерт Валерій Романенко в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, такі ракети як TAURUS, Storm Shadow, SCALP донацілюються за допомогою інфрачервоної системи. При підході до цілі вони роблять гірку, сканують район цілі, знаходять її, порівнюють скан з цифровою картою цілі, яка є у них в пам'яті, і високоточно її уражають.
 
"Якщо ціль прикрити димовою завісою, ракета не зможе зробити скан цієї цілі і буде кудись прямувати. Влучить чи не влучить - це вже таке питання", - зауважив Романенко.

Нагадаємо, The Times пише, що Україна виграє війну з росією, але до кінця року вона не закінчиться.
Автор матеріалу вважає, що нині Заходу слід зосередитися на розробці довгострокових планів підтримки України, “які, можливо, нарешті створять умови для розгляду можливості миру”. Водночас на сьогодні більшість західних аналітиків вважає, що нині передумов для закінчення бойових дій та встановлення миру немає.

У тексті вказано, що українці, ймовірно, не досягли того прогресу від контрнаступу, на який початково сподівались. Проте це не значить, що наступ українського війська провалився. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США та Японія спільно розроблятимуть захист від гіперзвукових загроз з боку росії, Китаю та КНДР.

Головне