Авіація ЦАХАЛ знищила сотні ракетних установок "Хезболли" в Лівані

Авіація ЦАХАЛ знищила сотні ракетних установок

Ізраїльські Військово-повітряні сили провели масштабну операцію проти об'єктів "Хезболли" на півдні Лівану. За даними ізраїльських військових, четвергового вечора було завдано ударів по сотнях ракетних установок, готових до негайного обстрілу території Ізраїлю, пише Reuters.

ЦАХАЛ повідомляє, що з полудня винищувачі атакували близько 100 ракетних установок, які загалом налічували приблизно 1000 стволів. Армія оборони Ізраїлю заявила про намір продовжувати операції з метою знищення інфраструктури та можливостей "Хезболли" для захисту держави.

Ця атака стала відповіддю на попередні обстріли з боку Лівану та "Хезболли", які призвели до руйнувань на території Ізраїлю та спричинили численні жертви. За інформацією з ліванських джерел, Ізраїль скинув десятки бомб по всьому південному Лівану, хоча про жертви поки не повідомляється.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант підтвердив намір продовжувати військові дії проти "Хезболли". Водночас міжнародна спільнота, зокрема Велика Британія та США, висловлює занепокоєння ескалацією конфлікту та закликає до припинення вогню.

Як відомо, днями ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху заприсягся повернути десятки тисяч мешканців, евакуйованих із північних прикордонних районів, що межують з Ліваном, у свої будинки. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, американська розвідка дізналась, що масштабна операція з підриву пейджерів у Лівані та Сирії готувалася Ізраїлем щонайменше 15 років. Внаслідок вибухів постраждало близько 3000 осіб.
 

Головне