Армія рф атакує на 7 напрямках: у Генштабі назвали найгарячіші точки фронту

Армія рф атакує на 7 напрямках: у Генштабі назвали найгарячіші точки фронту

З початку доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень. Сили оборони утримують позиції на семи напрямках та завдають значних втрат російському ворогу. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Харківському напрямку з початку доби українські воїни відбили одну атаку противника поблизу Липців. Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі. 

За вчорашню добу, за уточненими даними, ворог втратив на цьому напрямку 126 окупантів. Крім того, українські захисники знищили 17 автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки. Трьом артилерійським системам противника завдано пошкоджень. 

На Куп’янському напрямку російські окупанти один раз атакували в районі Дружелюбівки. Зазнали втрат і відійшли. 

На Сіверському напрямку на цей час триває п’ять бойових зіткнень неподалік Роздолівки та Івано-Дар’ївки. Втрат наших позицій не допущено. Ситуація контрольована.  

На Краматорському напрямку з початку доби відбито одну спробу противника просунутися в районі Кліщіївки. Підрозділи Сил оборони стримують натиск, на окремих напрямках посилюють позиції.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування противника. На цей час тривають два бойових зіткнення поблизу Сокола та Невельського. Ситуація під контролем Сил оборони України.

На Курахівському напрямку тривають шість боїв поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Водяного. Ситуація напружена, але залишається під контролем наших захисників. 

На Оріхівському напрямку російський агресор здійснив одну безуспішну атаку в районі Роботиного. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, у боях за Україну загинув доброволець із Нідерландів, який брав участь у бойових діях біля міста Часів Яр на Донеччині.

Як писали "Ми-Україна"  раніше, міністерство енергетики прогнозує зміни у графіках відключення електроенергії через нічну атаку рф 1 червня по енергетичній системі України. Про це повідомляє Міненерго.

Головне