Армія Ізраїлю повернула контроль над усіма містами на прикордонні з Газою, - ЦАХАЛ

Армія Ізраїлю повернула контроль над усіма містами на прикордонні з Газою, - ЦАХАЛ

Збройні сили Ізраїлю заявили про взяття під контроль усіх населених пунктів, які розташовані поблизу спільної з Сектором Ґази ділянки кордону. Водночас військові не виключають, що в деяких з них досі можуть перебувати бойовики ХАМАС, повідомив речник Армії оборони країни контрадмірал Даніель Хагарі. 

Він наголосив, що боєзіткнення подекуди стаються, але вони упродовж останніх годин є "поодинокими". 

За його словами, нині армія взялась за укріплення кордону з Газою - його буде посилено танками, гвинтокрилами та ударними дронами.

Станом на зараз, за даними ЦАХАЛ, з 24 населених міст прикордоння евакуйовано 15. Евакуація триватиме надалі. 

У Збройних силах наголосили, що ще ніколи не мобілізували настільки велику кількість особового складу резерву за настільки короткий проміжок часу - "300 резервістів за 48 годин". 

Нагадаємо, ліванська воєнізована організація та політична партія "Хезболла" заявила, що не вступатиме у війну в Ізраїлі на боці ХАМАС за умови, якщо ізраїльська сторона не буде атакувати Ліван. При цьому ще напередодні у "Хезболлі" заявляли, що не збираються дотримуватися нейтралітету у конфлікті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 9 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по більш як 500 об'єктах в Секторі Ґази

 

 


 

 

Головне