Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід Сольському

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід Сольському

Апеляційна колегія Вищого антикорупційного суду (ВАКС) залишила без змін застосування запобіжного заходу щодо колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Ухвала слідчого судді про тримання Сольського під вартою з альтернативою застави у розмірі 75,7 млн гривень залишається незмінною. Колегія суддів, до складу якої входили Ігор Панаід, Віктор Панкулич та Сергій Боднар, відхилила апеляційні скарги прокурора та захисників.

Захист просив анулювати рішення слідчого судді щодо застосування запобіжного заходу повністю, тоді як прокурор вимагав збільшити розмір застави до 200 млн гривень. Обвинувачення стверджувало, що Сольський має значні доходи та активи, тому величина застави мала бути відповідною.

Також прокурор зазначив, що розмір 75 млн гривень, визначений слідчим суддею, є недостатнім, оскільки кошти були внесені на рахунок суду перед доставкою Сольського до СІЗО. Ці кошти були перераховані третьою особою, а не самим екс-міністром.

До цього ВАКС також обрав запобіжні заходи іншим фігурантам справи, включаючи заступника міністра Маркіяна Дмитрасевича, аграрія Михайла Бугрименка, Ігоря Кошового, Олега Дарієнка та Михайла Стадника.

Що відомо про справу Сольського?

 

Чинного українського міністра, колишнього голову аграрного комітету, викрили на діях, спрямованих на незаконне захоплення державної землі на суму 291 млн гривень, а також на спробі заволодіння іншими земельними ділянками на 190 млн гривень. Згодом стало відомо, що йдеться про Миколу Сольського, міністра аграрної політики та продовольства України. 

За деякий час Сольський написав заяву про відставку. Він заявив, що готовий до будь-якого рішення Верховної Ради щодо його подальшої роботи у Мінагропроді.

26 квітня Вищий антикорупційний суд відправив підозрюваного у заволодінні держземлею міністра агрополітики Миколу Сольського під варту. ВАКС обрав для посадовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 75 700 000 грн. За кілька годин заставу за Сольського було внесено у повному обсязі і він вийшов з-під варти.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Міненерго обговорюють підвищення тарифу на електрику для населення.

Головне