Аномальна спека: у Європі фіксують температурні рекорди

Аномальна спека: у Європі фіксують температурні рекорди

У Європі країни фіксують температурні рекорди через аномальну спеку. Про це повідомило видання Euronews.

Як зазначається, у Європі фіксують температурні рекорди повітря - зростання є у Франції, Іспанії, Італії, Польщі та Німеччині. Це відбвається на тлі того, що фахівці називають інтенсивним та тривалим періодом спеки.

Зокрема, у Ліоні на південному сході Франції в неділю, 9 липня, була зареєстрована максимальна температура 37-38°C. За оцінками фахівців Meteo France, хоча ця теплова хвиля не є винятковою для літнього сезону, її тривалість у декілька днів потребує особливої уваги.

При цьому в Німеччині також було зафіксовано температуру 38°C.

У Польщі водночас температура піднялася до 30 градусів. Лікарі закликають людей утримуватися від виходу на вулицю під час пікової сонячної активності та пити багато рідини.

Спека стає аномальною також в Італії. В Іспанії та Португалії температура повітря очікується понад 40°C вже найближчими днями.

Ця хвиля екстремальних температур, яка пояснюється надходженням гарячого сухого повітря з півдня, приходить у той самий час, коли більша частина Європи вже була охоплена хвилею спеки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, через зливу без світла залишились понад 300 населених пунктів у 10 областях країни, адже там були пошкоджені лінії електропередачі. При цьому найбільше постраждали жителі  Чернігівщині, Одещини, Кіровоградщини та Полтавщини. Також через негоду залишається без світла частина споживачів у Сумській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Донецькій, Миколаївській областях. 

Головне