Аномальна спека насувається на південь Європи: подекуди очікують понад 40°C

Аномальна спека насувається на південь Європи: подекуди очікують понад 40°C

На південь Європи суне пекельна спека, до регіону наближається хвиля тепла, яку охрестили "Цербер". Як пише Sky News, під загрозою частини Іспанії, Франції, Греції, Хорватії і Туреччини. Від сильної спеки постраждає також північ Африки.

За прогнозами, температура повітря здолає позначку у +40°C, а в Італії місцями допускають навіть +48.8°C. Для десяти міст, включно з Римом та Флоренцією, оголосили червоне попередження. 

У вище згаданих країнах термометри показують вже вище 30°C. Через екстремальну спеку вже фіксують перші смерті. Так, в італійському Лоді, що неподалік від Міланом, від теплового удару втратив свідомість 44-річний чоловік. Він як раз виконував свою роботу, а саме наносив дорожню розмітку. Його було ушпиталено, він помер у лікарні.

На сьогодні найвищі температурні показники зафіксовані у Севільї (42°C), у Бодрумі (40°C) та в Афінах (38°C).

Як відомо,  раніше цього місяця Всесвітня метеорологічна організація ООН офіційно підтвердила повернення небезпечного погодного феномена Ель-Ніньо. Останній Ель-Ніньо спостерігався у 2016 році, який став найспекотнішим роком за всю історію досліджень.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш заявив, що зміна клімату “виходить з-під контролю”. Його заява пролунала на тлі даних про найспекотніший для планети тиждень за всю історію спостережень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, науковці б’ють на сполох через рекордні температури в океані та на суходолі. Вони вважають, що глобальний клімат наближається до точки неповернення, а цілі зі стримування глобального потепління в межах 1,5 °C стають недосяжними.

Головне