Андрія Шевченка визнали одним з кращих футболістів 2000-х років

Андрія Шевченка визнали одним з кращих футболістів 2000-х років

Відомий у всьому світі український футболіст Андрій Шевченко увійшов у рейтинг 50 найкращих гравців 2000-х років.

Українець, який свого часу грав у кращих європейських клубах, зокрема "Мілані" та "Челсі", опинився на 20 позиції в рейтингу.

"Забудьте про приголомшливий період у "Челсі" та згадайте роки "Мілана", коли Шевченко був одним із найкращих нападаючих на планеті. Віддача в 173 голи в 296 іграх творить історію, як і показник 0,5 за гру в Лізі чемпіонів.

Шевченко виграв "Золотий м'яч" у 2004 році, перемігши жорстку конкуренцію з Деку, Роналдіньо та Тьєррі Анрі. Якби українець не забув взяти свої бутси на Стемфорд Бридж, він був би ще вище в цьому списку", - саме так описують українця в рейтингу.

Крім Андрія Шевченко в рейтингу, зокрема, у першій десятці, можна побачили імена нинішніх зірок футболу. Наприклад, Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі. А от першу позицію в рейтингу займає легендарний Роналдінью.

Довідка. Андрій Шевченко народився на Київщині. З дитинства відвідував футбольну секцію. У дорослому футболі в Україні дебютував у сезоні 1992/93 в ФК "Динамо" і відразу ж став найкращим бомбардиром. За "Динамо" Шевченко грав до 1999 року, після чого перешов до "Мілану", з яким у 2003 році виграв Лігу Чемпіонів. З 2006 по 2008 роки Шевченко був гравцем "Челсі", потім знову перейшов у "Мілан" на рік. У серпні 2009 року Шевченко підписав дворічний контракт із київським "Динамо". У 2012 році Андрій Шевченко зіграв за збірну України на Євро-2012, а згодом оголосив про завершення кар'єри.

Андрій Шевченко одружений з моделлю Крістен Пазік та виховує чотирьох синів.

Як повідомляли "Ми-Україна", наставник київського клубу “Динамо”, збірної України Валерій Лобановський увійшов у топ-10 найкращих тренерів з футболу у світі

Головне