Американські сенатори вимагають від уряду розсекретити дані про НЛО

Американські сенатори вимагають від уряду розсекретити дані про НЛО

Американський Сенат у найближчому майбутньому винесе на розгляд двопартійний захід, який змусить уряд розкрити дані про НЛО, які є у наявності урядових відомств.

Як пише Reuters, задля цього зусилля об'єднали лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер та сенатор-республіканець Майк Раундс. Вони домагаються оприлюднення всієї інформації, яку має влада про "невстановлені аномальні явища".

"Їх 64-сторінкова пропозиція змодельована на зразок закону США 1992 року, що визначає поводження із записами, пов'язаними з убивством президента Джона Кеннеді в 1963 році", - пояснює видання.

Те, що одним з ініціаторів є Шумер, як очікується, матиме вплив на багатьох його колег-демократів. Раундс, своєю чергою, є членом комітетів Сенату з питань розвідки та збройних сил.

"Упродовж десятиліть багато американців були зачаровані таємничими та нез’ясованими об’єктами, і їм давно настав час отримати відповіді", - заявив Шумер.

Він підкреслив, що суспільство має право знати "про технології невідомого походження, нелюдський інтелект і незрозумілі явища".

Згідно з вказаною ініціативою Національне управління архівів і документації США буде зобов'язане зібрати усі наявні дані про НЛО з усіх відповідних урядових установ згідно з "презумпцією негайного розкриття". Після чого комісія з перевірки повинна буде надати обґрунтування щодо доцільності збереження документів під грифом секретності.

Reuters пише, що раніше американський уряд нехтував вимогами представників влади та суспільства щодо розкриття даних про "аномальні явища". Втім ситуація дещо покращилася у 2021 році, тоді влада опублікувала несекретні дані з каталогізованими спостереженнями за такими об'єктами, зібрані з 2004 року. Дослідження таких явищ займається Пентагон, а у NASA була спеціальна комісія для вивчення НЛО.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні Індія запустила місію Chandrayaan-3 з висадки на природний супутник Землі. Її ключова задача полягає у виконанні першої для країни м’якої посадки на поверхню Місяця модулю та місяцеходу.

Головне