Агресор і так б'є всім, окрім "ядерки": Сікорський про "ризики ескалації" через дозвіл бити по рф 

Агресор і так б'є всім, окрім

Страх перед "ескалацією" з боку російського диктатора Володимира Путіна у відповідь на надання Україні дозволу бити західною зброєю по території рф, зокрема по аеродромах, є безпідставним. На цьому в інтерв'ю RMF24 наголосив очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський. 

Голова МЗС нагадав, що і зара росія застосовує проти України всю наявну номенклатуру озброєнь, окрім хіба що ядерної зброї. 

"Я не бачу, щоб Путін стримувався. Ось тільки він ще не використовував ядерну зброю, гадаю, він використовує все, що має. У тому числі гігантські бомби, які руйнують цивільні населені пункти. Всі злочини, на які він здатний, вже відбуваються на полі бою", - зазначив міністр.

Сікорський додав, що питання щодо дозволу України бити по рф все ще залишається дискусійним серед західних партнерів.

"Вода камінь точить", образно висловився міністр, натякаючи на поступову зміну ставлення Заходу до цього питання. Він нагадав про попередні дискусії щодо передачі Україні танків Leopard, іншої західної техніки та винищувачів F-16.

"І сьогодні ми обговорюємо, чи дозволено Україні заздалегідь збивати російські крилаті ракети, які летять у бік їхніх дитячих лікарень. На мій погляд, треба дозволити можливість збивати літаки та атакувати аеропорти, з яких вони злітають. Багато країн мобілізувалися, і Україна отримала та отримає зенітні системи – це одна з найнагальніших потреб", - сказав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна закінчуються танки, а його китайські товариші втрачають терпіння, - Сікорський

Як писав "Ми-Україна" раніше, в НАТО відреагували на падіння уламків російських "шахедів" на території Румунії.

 


 

Головне