В Ірані засудили до смертної кари репера, який брав участь в антиурядових протестах

 В Ірані засудили до смертної кари репера, який брав участь в антиурядових протестах

Революційний суд Ірану засудив відомого іранського репера Тумаджа Салехі до смертної кари за звинуваченням у підтримці масових антиурядових протестів у країні в 2022-2023 роках. Про це повідомляє видання Reuters.

Мова про Томаджа Салехі. Чоловіка визнали винним у "поширенні корупції на землі". Цей термін Іран використовує для опису різноманітних злочинів, що пов'язані з ісламською мораллю.

Салехі затримали у жовтні 2022 року. Тоді музиканта засудили на шість років позбавлення волі за підтримку протестів проти уряду. Він висвітлював цю тему і в піснях. У квітні цього року суд міста Ісфахан переглянув вирок і засудив його до смертної кари. Адвокати намагаються оскаржити новий вирок.

Варто зазначити, що Салехі активно підтримував Україну. Після початку повномасштабного вторгнення рф він випустив пісню, присвячену Україні. У кліпі він одягнув на рукав жовто-блакитну стрічку.

Нагадаємо, російські окупанти обстріляли Херсонщину. Удар було завдано з артилерії по селу Станіслав, повідомили у Національній поліції України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кіберфахівці заблокували понад 2500 сайтів, на яких проводили азартні ігри або онлайн-казино без ліцензії. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Головне