Україна вперше увійшла до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

 Україна вперше увійшла до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Україна вперше увійшла до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили у Мінкульті.

Україна ратифікувала Конвенцію про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини ще у 1988 році. На цій конвенції базується статус об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В Мінкульті повідомили, що це обрання відбулося на 24-й сесії Генасамблеї країн-учасниць Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Те, що Україну обрали до Комітету всесвітньої спадщини, дозволить Україні активніше брати участь у реалізації конвенції. До прикладу, київське представництво зможе ухвалювати рішення щодо використання Фонду всесвітньої спадщини та внесення об’єктів до Списку всесвітньої спадщини та Списку всесвітньої спадщини під загрозою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в ЮНЕСКО відреагували на російський ракетний удар по Одесі ввечері 5 листопада. В Організації засудили атаку окупантів, внаслідок якої було пошкоджено будівлю Національного художнього музею.

Згідно з повідомленням, опублікованим на сторінці ЮНЕСКО у соцмережі Х (колишній Twitter), об'єкти культури повинні бути під захистом міжнародного права.

 

Головне