Шмигаль показав, як будують захисні споруди на українських енергооб'єктах

 Шмигаль показав, як будують захисні споруди на українських енергооб'єктах

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Миколаївщину, де ознайомився з роботою над посиленням захисту енергооб’єктів та розбудови системи розподіленої генерації України. Про це він написав у себе в Telegram.

Зокрема Шмигаль проінспектував процес установки двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт. За його словами, це забезпечить теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, п'ять медичних та 24 освітніх закладів.

В “Миколаївобленерго” зобов'язалися до нового опалювального сезону побудувати п’ять об’єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт.

Як відомо, у ніч на 26 вересня російські військові здійснили чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема, було атаковано три об’єкти передачі електроенергії, один із них - у Миколаївській області. Попри це, ворогу не вдалось досягти своїх цілей - енергосистема України продовжує працювати в збалансованому режимі, а вимкнень електропостачання не заплановано.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, з жовтня я в Україні починається активна фаза контролю за підготовкою енергетичної системи до зимового періоду. Наразі енергетики інтенсивно працюють над забезпеченням стабільного енергопостачання в холодну пору року. 

Головне