Ізраїль розпочав третій етап операції проти Сектора Гази

 Ізраїль розпочав третій етап операції проти Сектора Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала третій етап війни проти радикального ісламістського угруповання ХАМАС у Секторі Гази, що передбачає розширення сухопутної воєнної операції, заявив 30 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

"Ми в розпалі війни. Ми поставили перед собою чітку мету: знищити військовий і режимний потенціал ХАМАСу. Ми робимо це системно", - сказав Нетаньяху. За його словами, вже завершився перший "етап гальмування". "Другий етап - постійно триваючі атаки з повітря. Третій етап - розширення наземного проникнення в Сектор Гази. ЦАХАЛ робить це розміреними, дуже потужними кроками, систематично просуваючись крок за кроком", - заявив прем'єр.

Паралельно армія Ізраїлю працює над стримуванням на півночі країни ліванського шиїтського парамілітарного угруповання "Хезболла", підтримуваного Іраном. "Я знову кажу "Хезболлі": ви зробите помилку всього свого життя, якщо вирішите повною мірою втрутитися в кампанію. Ви отримаєте удар, який навіть не можете собі уявити", - наголосив Нетаньяху.

Як писали "Ми-Україна" раніше, рада національної безпеки Ізраїлю закликала громадян терміново залишити Північний Кавказ і утримуватися від поїздок в цей російський регіон. 

У ній говориться, що рівень небезпеки підвищений до максимального рівня після погрому в Дагестані, а також на тлі війни та побоювань можливих нападів, масових заворушень і проявів насильства проти ізраїльських об'єктів.

Головне