Безпека Ізраїлю є пріоритетом Німеччини, - Шольц

 Безпека Ізраїлю є пріоритетом Німеччини, - Шольц

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що безпека Ізраїлю є пріоритетом та державною метою Німеччини. Про це посадовець наголосив у телефонній розмові з ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньягу.

Як зазначається, Німеччина "міцно та непохитно" стоїть на стороні Ізраїлю. Водночас атаки бойовиків ХАМАС, як заявив Шольц, є обурливими та варварськими.

Канцлер також підтвердив Нетаньягу, що безпека Ізраїлю є державним інтересом Німеччини, і це не змінюється у важкі часи, тож його країна діятиме відповідно.

Крім того, Олаф Шольц засудив виступи в німецьких міста в підтримку сторони ХАМАСу, які відбулися після нападу на Ізраїль. За його словами, не можна терпіти того, що "на наших вулицях прославляють огидні атаки проти Ізраїлю".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл після вторгнення бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю. Зокрема, це відбулось через те, що у німецьких містах прихильники бойовиків ХАМАС вийшли на вулиці міст, аби відсвяткувати напад на Ізраїль. 

Головне