Тарифи на електроенергію: наскільки можуть зрости суми платежів українців

Тарифи на електроенергію: наскільки можуть зрости суми платежів українців

Член Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк повідомив, що підвищення тарифу на електроенергію з 1,44 до 2,88 грн призведе до збільшення суми платежу на 200-300 грн на місяць.

Про це він заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини". За словами нардепа, українці матимуть змогу і надалі отримувати субсидії на оплату послуг ЖКГ.

"Сьогодні національний регулятор розглядає можливість підняття тарифів для всіх категорій населення з 1,44 попередньо до 2,88 грн. Орієнтовно на сім’ю це від 200 до 300 гривень збільшення платіжки. Ті господарства, які отримували субсидії і надалі будуть їх отримувати", – розповів Нагорняк.

Він також зазначив, що рішення про збільшення тарифів на електроенергію частково покриє дефіцит коштів компаній "Енергоатом" та "Укренерго". Їм потрібно чимало грошей для відновлення пошкоджених російськими атаками об’єктів енергетики.

Нагорняк додав, що донори надають підтримку Україні. Проте цієї допомоги недостатньо для повного відновлення енергетичної системи. Необхідні величезні ресурси – матеріально-технічні, фінансові та людські.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів та НКРЕКП обговорюють  питання про збільшення тарифу на електроенергію. Заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров заявив, що якщо цього не зробити, енергетика не зможе відновитися та підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня.

Раніше про підвищення тарифів говорив генеральний директор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота. За його словами, наразі коштів на відновлення пошкоджених енергооб’єктів немає, як і немає де їх взяти. Тому наразі розглядається можливість підвищення тарифів.

Головне