НБУ: Для поповнення карток готівкою потрібен буде телефон

НБУ: Для поповнення карток готівкою потрібен буде телефон

З 1 серпня цього року поповнення карток через термінали вимагатиме від платника ввести номер мобільного телефону.

Про це йдеться в постановах правління Нацбанку № 90 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" та № 89 "Про внесення  Змін до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні".

Таким чином з 1 серпня додаються реквізити до квитанцій, які формуються під час здійснення готівкових операцій з використанням платіжних пристроїв, зокрема через термінали. Квитанції за результатами операцій із внесення готівки за допомогою терміналів для її зарахування на рахунки додатково повинні містити номер мобільного телефону платника.

Тож для зарахування грошей на рахунок платник при здійсненні такої операції через термінал повинен:

  • ввести номер свого мобільного телефону на екрані терміналу;
  • отримати на цей номер одноразовий пароль (шляхом повідомлення або за допомогою телефонного дзвінка);
  • ввести на екрані терміналу одноразовий пароль, що підтверджує згоду на виконання платіжної операції;
  • отримати квитанцію.

Ці вимоги стосуються операцій з унесення готівки для її зарахування на рахунки лише за допомогою терміналів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нацбанк дав відповідь, як поміняти валюту в обмінниках, якщо купюри застарілі, чи можуть відмовити в обміні таких доларів і що робити в цьому випадку. За словами голови НБУ Андрія Пишного, громадянам варто бути наполегливими.

“Якщо вам відмовляють із надуманих причин – зверніться зі скаргою до керівництва цієї банківської установи. Обов’язково знайдіть час і повідомте нам на гарячу лінію Нацбанку. Телефони гарячої лінії є доступні і у відкритому доступі. Напишіть нам на електронну пошту. Зареєструйте заяву. Ми на це відреагуємо”.

Головне