На підтримку армії: Франція хоче виділити Україні ще €200 млн

На підтримку армії: Франція хоче виділити Україні ще €200 млн

Уряд Франції планує доповнити фонд підтримки України додатковими 200 мільйонами євро з метою надання можливості українській армії продовжувати закупівлю французького військового обладнання.

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, оголосив цю ініціативу під час свого виступу перед Національними зборами, передає Franceinfo.

Він наголосив, що комітет підтримав поправку, яка передбачає виділення зазначеної суми для Фонду підтримки України. Ця ініціатива входить в план розгляду фінансового законопроекту, запланованого на середу (8 листопада), і передбачає коригування фінансових асигнувань на поточний фінансовий рік.

Лекорню також відзначив, що цей крок дозволить розпочати нову стратегію щодо закупівлі нового військового обладнання для української армії, і закликав не уникати конфлікту в Україні, визнавши його важливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маятник глобальної війни набирає обертів. Чи готовий світ до нового мислення

6 листопада стало відомо, що Франція відправить Лівану десятки одиниць броньованої техніки. В Міноборони країни пояснили це рішення потребою у посиленні ліванської армії на тлі загострення напруги між Ізраїлем та "Хезболлою". 

"Ми продовжуватимемо партнерство в галузі військової техніки, зокрема у сфері перевезення військ, захищених бронетехнікою, що є ключовим моментом для підтримки патрулювання. Наша підтримка армії Лівану розрахована на довгострокову перспективу, хоч би якими були нинішні труднощі", - заявив французький міністр оборони Себастьєн Лекорню. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Сумщині ЗСУ збили керовану авіаційну ракету.

Головне