На фінансування субсидій цього року виділили понад 25 мільярдів гривень

На фінансування субсидій цього року виділили понад 25 мільярдів гривень

На житлові субсидії для українців цьогоріч передбачено більш як 25 мільярдів гривень. Поки що навіть попри збільшення тарифу на електроенергію стрімкого стрибка кількості подавачів на отримання субсидій не зафіксовано, проте ця ситуація може змінитися ближче до старту опалювального сезону.

Більше про це в ефірі "Ми-Україна "розповіла народна депутатка, членкиня Комітету з питань бюджету Леся Забуранна.

За її словами, в зимовий період зазвичай субсидію отримують 2,2 млн українців. Влітку сума становить в середньому 300-400 грн, взимку вона зростає до 1500 грн.

"Зараз набагато спрощений механізм отримання субсидій. Фактично людина подає лиш одну заяву до Пенсійного Фонду, який підтягує всі необхідні дані по цій особі, верифікує і встановлює субсидію.Звичайно люди на тлі збільшення тарифу на електроенергію трошечки збільшили і подачу заяв на субсидії, але враховуючи, що наразі не зимовий період і не має значних витрат на опалення, то збільшення кількості людей, які претендують на покращення матеріального стану шляхом отримання субсидії не є критичним стрибком", - розповіла Забуранна.

Нардепка додала, що Комітет з питань бюджету вже провів слухання з Мінсоцполітики і було вирішено, що "у разі потреби буде здійснено додаткове виділення коштів з держбюджету, щоб всі люди які мають право на отримання субсидії її отримали".

Як писав "Ми-Україна" раніше, інвестиційний банкір Сергій Фурса повідомив, що усі санкції проти росії, які могли критично вплинути на економіку країни-агресорки, вже ввели.

Головне