Іран анонсував створення газового хабу за участі росії та ще двох країн

Іран анонсував створення газового хабу за участі росії та ще двох країн

Іранське Міністерство нафти оголосило про наміри країни створити газовий хаб. Проєкт Тегеран реалізовуватиме спільно з росією, Катаром та Туркменістаном, пише Tasnim.

Анонсований газовий хаб розташовуватиметься в регіоні Ассалуйє. Потенційні геологічні запаси родовища, на якому він знаходиться, оцінюються 51 трлн куб. м природного газу та 7,7 млрд куб. м конденсату.

"Ми маємо другі за величиною запаси газу у світі, тому ми плануємо створити газовий хаб у районі Ассалуйє у співпраці з росією, Катаром і Туркменістаном", - заявив міністр нафти Ірану Джавад Оуджі.

Водночас жодних даних про можливі терміни реалізації проєкту він не озвучив.

Як відомо, минулого місяця іранська та російська сторони почали перемовини щодо потенційної співпраці у розробці одразу 10 родовищ в Ірані. Також у травні країни домовились збудувати залізничний коридор, який має стати конкурентом Суецького каналу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у червні Іран заявив, що створює військовий союз в Перській затоці. Йдеться про організацію військово-морського альянсу, членами якого стануть Саудівська Аравія, Індія, ОАЕ та інші

Головне