Держборг США уперше здолав позначку у $32 трлн

Держборг США уперше здолав позначку у $32 трлн

Сполученим Штатам вдалось здолати черговий борговий рубіж. Держборг США виріс до рекордних 32 трильйонів доларів всього за два тижні після того, як влада країни прийняла закон про підвищення стелі держборгу, пише New York Post.

Вказаного рівня державний борг США на дев'ять років раніше, аніж очікували фінансисти та аналітики.

Попри те, що адміністрації президента США Джо Байдена вдалось знайти спільну мову зі спікером палати представників Кевіна Маккарті щодо скорочення витрат на 1,5 трлн доларів упродовж наступних 10 років, валовий держборг США, дуже ймовірно, перевищить 50 трлн доларів до 2033 року.

"Нам пощастило уникнути дефолту нижче стелі боргу, але більш серйозна проблема полягає в тому, що ми продовжуємо ігнорувати борг, який далі зростає", - наголосив Майкл А. Петерсон, генеральний директор Фонду Пітера Дж. Петерсона - організації, що займається фіскальними питаннями.

Він підкреслив, що цьому процесу "не видно кінця", а тому "давно настав час зайнятися фундаментальними чинниками нашого боргу".

В організації дійшли висновку, що у разі відсутності змін у політиці американського уряду, борг зросте "на приголомшливі $127 трлн протягом наступних 30 років". В озвученому прогнозі вказано, що до 2053 майже 40% всіх федеральних доходів буде витрачатися виключно лише на відсотки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Франції 16 червня зафіксували землетрус магнітудою 4,8 бала. Його епіцентр знаходився поблизу комуни в регіоні Приморська Шаранта на заході країни. Землетрус стався на глибині 10 км.

Головне