Без допомоги не обійтися: в Укренерго оцінили збитки, завдані енергосистемі України ударами рф

Без допомоги не обійтися: в Укренерго оцінили збитки, завдані енергосистемі України ударами рф

Сума збитків, завданих енергосистемі України після останніх атак рф, оцінюється у сотні мільйонів гривень. Про це заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, Україна сподівається на допомогу партнерів щодо відновлення енергосистеми.

"Оцінка збитків, завданих енергосистемі під час ракетних та дронових атак, ще триває. Але вже точно можна сказати, що це - десятки мільйонів гривень для підстанцій "Укренерго" та сотні мільйонів гривень для електростанцій. Важливим джерелом фінансування може стати міжнародна допомога", - заявив Кудрицький.

Він нагадав, що минулого року "Укренерго" вдалося акумулювати для відновлення енергосистеми понад 1 млрд євро підтримки від західних партнерів.

Також Кудрицький зазначив, що наразі "Укренерго" має достатньо обладнання, ремонтних бригад, спеціалізованої техніки та матеріалів для відновлювальних робіт.

"В цьому ситуація значно відрізняється від минулого опалювального сезону, коли обладнання було в дефіциті. Єдиний стримуючий фактор - це певний час, який потрібен для того, щоб здійснити всі ремонтні роботи", - розповів голова Укренерго.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що для відновлення енергопостачання у Харкові потрібно до 14 днів.

Головне