З чого потрібно починати здоровий спосіб життя або як потрібно харчуватися, щоб довше не старіти

З чого потрібно починати здоровий спосіб життя або як потрібно харчуватися, щоб довше не старіти

Людина - це структура: 80% яка працює на воді й 20% поживні речовини (білки, жири, вітаміни). І лише 1-5% складають вуглеводи.

Як бачите, для того, щоб розпочати здоровий спосіб життя, перше, що потрібно зробити – це навчитися пити воду.

Вода і лише вода є тим розчином, на якому працюють всі наші системи. Це хімічна основа взаємодії будь-яких хімічних елементів. Вода повинна містити правильну кількість, валентність мікро та макромінералів для того, щоб бути придатною для виробництва цих хімічних реакцій. Тобто вода – це основа роботи нашого організму.

 Але це не означає, що потрібно лише пити і їсти, пити потрібно здебільшого воду. Якщо ви полюбляєте алкоголь, тоді тим більше повинні дбати про достатню кількість води щодня та пам'ятати, що алкоголь, кава, чай – зневоднюють організм, є діуретиками. Для їх взаємодії з організмом потрібна дуже велика кількість води. Також якщо ви любите іноді з'їсти солоні/копчені/мариновані продукти, вам в першу чергу потрібно пам'ятати про водний баланс!

Для тих, хто бере участь у зміні способу життя у бік здоров'я та молодості, рекомендую максимально обмежити раціон від копченостей/маринаду/солінь/випічки та інших продуктів, що є рафінованими (соуси, оцет, морозиво тощо). Ви можете їх вживати, але не частіше одного-двох разів на місяць. Туди ж входять кока-кола/лимонади/різні тонізуючи напії.

Як правильно вживати воду?

Водний обсяг розраховується виходячи з: місця проживання, температури навколишнього середовища, вашого зростання та ваги, супутніх захворювань.

Формула Гончарової, як багато моїх пацієнтів називають, складається з 40 мл на кг ваги для жителів, які проживають не на березі моря/океану, а ось у такій середній смузі Європи. Сюди відносяться всі країни - Польща, Румунія, Угорщина, Чехія і т.д. Переходьте до моїх соцмереж, там знайдете не лише правила, а й величезну кількість відгуків.

Тобто, з вживанням необхідної кількості води організм починає нормальну роботу і починає омолоджуватися. Пам'ятайте, що якщо ви десятиліттями неправильно харчувалися і мало пили води, всі ці дії виконуйте лише під наглядом лікаря! Бо стан інтоксикації може посилити серцево-судинну патологію, ревматоїдний артрит та шкірні захворювання.

Коли ви починаєте за правилами пити воду:

  1. За 30 хвилин до їди 2 склянки води.
  2. Їжу не запивати.
  3. Через 1-1,5 години після їжі відновлюється прийом води, ковтками, до наступного прийому їжі.
  4. Прийом їжі через 4, максимум 5 годин. Таким чином ви просто кажете організму своїми діями: "Я розумію, як ти влаштований. Я тепер зрозумів, що, виявляється, ти не все засвоюєш".


Усі люди, які мають діагнози - бажано на індивідуальний супровід. Тому що, на жаль, вихід на здоровий спосіб життя не завжди протікає плавно, як би вам цього хотілося. Тому вам обов'язково знадобиться підтримка лікаря.

Другий момент – це продукти здоров'я. Бажано вживати натуральні продукти і розуміти, що саме на таких продуктах працює ваш організм. Це свіжі фрукти/овочі/зелень/ягоди, а також натуральне м'ясо/риба/яйця, вирощені не штучно, а в дикій природі. І, звичайно ж, пам'ятати про те, що риба в морі/океані схильна накопичувати солі, важкі метали.

5 правило: тому повинна бути ротація продукту, тобто вживання один раз на чотири дні.

6 правило: кількість вуглеводів на день розраховується індивідуально за аналізами. Вуглеводи в надлишку - найбільший ворог життя наших організмів та тіла, розвитку наших когнітивних функцій мозку, вміння заробляти, призвідник тривожних станів, панічних атак, страху, хвилювання.

Переїдання є активатором причин хвороби Альцгеймера, Паркінсона та деменції. Саме завдяки надмірному споживанню вуглеводів виникають різноманітні онкологічні захворювання, захворювання мозку. Відповідно і стан старіння включають саме надлишок цукрів.

Звичайно, надлишок або неправильне вживання білків, які у вас не засвоюються, жирів – це також учасники програм старіння. А з ними наступні статті, де є безліч цікавих моментів.

Запрошую вас на курс, який починається 12 лютого, де ви отримаєте індивідуальні формули вживання води та вуглеводів та почнете свій здоровий шлях молодості.

Автор: Людмила Гончарова, дієтолог

Головне