Україна на шляху до світових стандартів: легалізація канабісу та англійська, як міжнародна

Україна на шляху до світових стандартів: легалізація канабісу та англійська, як міжнародна

Я часто критикую владу і ви всі це прекрасно знаєте. Але сьогоднішні ініціативи Зеленського щодо медичного канабісу і англійської я однозначно підтримую.

Англійська, як мова міжнародного спілкування в Україні

Щодо кіно англійською – то досвід скандинавських країн і мій особистий досвід (щоб підтримувати англійську хоч на якомусь рівні, я часто дивлюсь фільми без перекладу) каже, що це дієвий метод вивчення мови. І в сучасному безбар’єрному світі (після того, як ми з союзниками розкатаємо врешті росію) англійська – це один з атрибутів побутового комфорту і вільного життя з необмеженим пересуванням планетою. Тому підтримую цю ініціативу. Іноземні фільми, мовою оригіналу яких є англійська, прокатуватимуться у кінотеатрах без українського дубляжу, але з українськими субтитрами. З 2025 року частка таких фільмів має становити 50%, з 2026 - 75%, з 2027 - 100%.

Полегшимо життя

Легалізація медичного канабісу і ліків на його основі: "Усі найкращі світові практики, рішення, якими б складними чи незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб всім українським громадянам не довелось терпіти біль, стрес та травми війни. Зокрема ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво".

Я вже кілька років пишу час від часу,медичний канабіс, це те, що нам і так було потрібно для важких хворих, а зараз тим більше. Коли така кількість травмованих і, зокрема, військових і цивільних (після потрапляння під ракетні обстріли) з контузіями це просто життєво необхідно. Більше нема куди відкладати. Треба запроваджувати негайно.

Олексій Голобуцький, заступник директора Агентства моделювання ситуацій, політтехнолог

Головне