"Нова нормальність": серія СВО всередині росії

Майже щодня ми читаємо що щось десь палає не лише у прикордонних областях росії, а й у Підмосков’ї.

От, скажімо, днями у Люберцях після атаки безпілотника горить цех з виробництва електроніки для ракет. Ну а дрони над Московщиною - це вже норма. Звична реальність. І це лише початок.

В росії говорили про спецоперацію. Ну, так вони її отримають. І ззовні, і що найцікавіше - зсередини.

Ззовні - ну це ж їхня термінологія про СВО. Ок, нехай тепер пояснюють, що це за така у них "спецоперація", яка обернулася війною на території самої рф. Тут, думаю, буде багато цікавого. З огляду на попередні заяви про те, що росіяни можуть влаштувати якийсь двіж у тому ж Курську, і потім звинуватити у всьому Україну, то буде цікаво.

У нас на цей випадок є симетрична відповідь: «Нас там нєт». Крім того, є російські добровольчі батальйони.

Найцікавіше буде відбуватися всередині, серед еліт

Але найцікавіше буде відбуватися всередині серед еліт. Щось на кшталт стрічки "10 негретят". Лише без потаємного арбітра, а прямо навпаки - з початком поступової його втрати в обличчі путіна (а іншого там нема). Коли різні групи почнуть один за одним самі ж прибирати "системні фігури".

Прецедент Пригожина у цьому сенсі - показовий. Кадиров недарма вирішив публічно підкреслити свою любов та лояльність путіну, заявивши днями, що "готовий померти за нього, є його солдатом, належить росії і буде виконувати будь-які накази путіна, навіть якщо результатом стане його смерть".

Мабуть, щось-таки тривожить Кадирова після смерті Пригожина. Раз він не про свого коня говорить (маю на увазі умовно, а не буквально), а про відданість путіну.

Станом на зараз у Кадирова, ніби, все норм, родич його навіть відхопив собі актив "Danone". Але хто його зна, як далі піде. Де-факто, росія уже ступила на шлях процесу внутрішніх СВО. Буде бадьоро.

А якщо до елітних розборок додадуться ще й дії нового пролетаріату з мігрантів-азіатів, яким уже давно належить вся сфера послуг в крупних містах (у тій же Москві, часом, російське мокшанське обличчя днем з вогнем не знайдеш), то далі все піде за Марксом. З тією лише різницею, що не швондери придут до Преображенського, а умовні джамшути - на Рубльовку. Та й революція кур’єрів Яндекса може бути не за горами.

Свого часу у Кремлі дуже любили говорити про "новую нормальность". Розуміючи під цим такий собі неофіційний пакт із Заходом по зливу України та відновлення співпраці з росією у стилі business as usual.

Ну, що ж. "Нова нормальність" таки з’явилася. Але вона точно йде не за планом Кремля.

"Нова нормальність" для рф - це в перспективі серія багаточисленних СВО всередині росії. Усе до цього йде.

Ну і норм.

Олеся Яхно, політичний експерт

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.