Народження дитини - це завжди радість, навіть під час війни

Народження дитини - це завжди радість, навіть під час війни

Народження дитини - це радість. Але зараз може здатися, що така радість - не на часі. Як же все-таки наважитися на народження дитини під час війни?

Подивіться на життєві приклади. Більшість обмежень існують лише в голові. І якщо вам здається, що народити під час війни - це щось із галузі фантастики. І що "діти війни" - це завжди про обмеження і позбавлення. То зверніться до реальних життєвих прикладів. Богдан Ступка, Іван Миколайчук, Орест Субтельний. Це лише декілька прізвищ виданих людей, народжених у розпал Другої світової. І проживших при цьому повне, яскраве, видатне життя.

Прийміть підтримку. Тягнути все на своїх плечах важко не лише під час війни. Тож якщо вам здається, що ви не впораєтеся - зверніться за підтримкою. До рідних, близьких, небайдужих людей, які готові будуть надати вам посильну допомогу. А головне - будьте готові прийняти те, що вам запропонують.

Не знецінюйте свої сили. Материнский інстинкт - один із найпотужніших інстинктів. Думаю, ви чули про випадки, як у жінок з’являлася неймовірна сила, коли їхнім дітям загрожувала небезпека. Це обумовлено природою. І саме це допомагає матері у найскладніших життєвих обставинах максимально подбати про своє дитя.

Довіряйте життю. Ця війна продемонструвала, що наші найретельніше плани можуть бути зруйновані в один день. З цього приводу можна перейматися, а можна це прийняти. І вчитися більше довіряти життю. Якщо ваша дитина вирішила прийти на цей світ саме зараз - значить, саме зараз для неї і є найкращий час.

Якщо ж вам знадобиться підтримка професійного психолога - записуйтеся на особисту чи онлайн консультацію.

Олена Шершньова, практикуюча психологиня

Головне