Через пияцтво росіян в окупованій Запорізькій області забороняють продаж алкоголю

Через пияцтво росіян в окупованій Запорізькій області забороняють продаж алкоголю

Колаборанти на тимчасово окупованих територіях Запорізької області забороняють продаж алкоголю. Це відбувається через пияцтво російської армії.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у своєму Telegram-каналі. За його словами, гауляйтер Євгеній Балицький видав указ, який забороняє на три місяці продаж алкоголю. Обмеження не стосується тільки пива. Підприємцям, які будуть і далі продавати спиртне, загрожують штрафи.

Федоров припустив, що колаборанти вводять "сухий закон" через пияцтво російських окупантів.

"Насправді ж, окупанти фактично заборонили пити своїм військовим, яких на тимчасово окупованих територіях вже більше, ніж цивільних. Бо ж "друга армія" прославилась лише рекордами з пияцтва", - зазначив мер.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мер захопленого міста Іван Федоров розповів, що росіяни поки не біжать з тимчасово окупованого Мелітополя. Тож говорити про якісь “жести доброї волі” поки зарано. За його словами, в окупантів у місті дійсно є панічні настрої, однак поки з Мелітополя ніхто не виїжджає.

Крім того, міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що президент росії Володимир Путін підписав указ, за яким на тимчасово окупованих територіях до Росгвардії можуть забрати не лише за російським паспортом. За словами Федорова, на окупованих територіях ворог посилює тиск на місцеве населення. Іван Федоров додав, що також російський президент зняв обмеження у віці – тобто у 60-65 років мешканців ТОТ можуть призивати до Росгвардії.

Головне