Українські спортсмени не потискатимуть руки нейтральним атлетам з росії, - Харлан

Українські спортсмени не потискатимуть руки нейтральним атлетам з росії, - Харлан

Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан підтвердила, що українські спортсмени і надалі відмовлятимуться потискати руки нейтральним атлетам, пов’язаним з росією.

За словами Харлан, це є принциповою позицією української спортивної спільноти, що навіть ціною недопуску до змагань, не будуть тиснути їм руку.

“Якщо Міжнародна Федерація хоче все ж таки допустити атлетів з країни-агресора, вони повинні розуміти, що між українцями та нейтральними спортсменами не буде рукостискань. В нас це було в правилах, вони дуже тиснули на це, і от вийшов такий епізод, де ми показали всьому світу, що навіть під загрозою того, що ми можемо не поїхати на Олімпіаду, ми не будемо тиснути їм руки”, - зазначила Харлан.

Нагадаємо, Ольга Харлан побила рекорд Яни Клочкової, ставши найтитулованішою спортсменкою України з шістьма олімпійськими медалями. Після перемоги на Олімпіаді-2024 фехтувальниця зазначила, що під час фіналу зосереджувалася лише на своєму останньому ударі, а не на “золоті”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, команда шаблісток здобула для України перше "золото" Олімпіади-2024 у Парижі. У фіналі збірна України перемогла збірну Південної Кореї 45:42.

Головне