Україна вперше в історії здобула два "золота" на Чемпіоні світу з шашок-100

Україна вперше в історії здобула два

Збірна України зі шашок-100 здобула успіх на Чемпіонаті світу, що відбувся в Кюрасао. Українські спортсмени Юрій Анікеєв і Вікторія Мотрічко вибороли чемпіонські титули у чоловічому і жіночому змаганнях відповідно.

У чоловічому турнірі, Анікеєв взяв лідерство у списку учасників вже після сьомого раунду. На той момент він виграв чотири матчі і грав внічию тричі. Головним конкурентом українця був нідерландець Ян Гренендейк, який відставав на одне очко і міг виграти титул, якщо б він переміг і Анікеєв програв.

Проте Анікеєв втримав свою перевагу в одне очко над Гренендейком, коли обидва гравці зійшлись внічию в останньому поєдинку. Це стало першим чемпіонським титулом світу в шашках-100 для Анікеєва.

У жіночому турнірі, Мотрічко вийшла на чолі турнірної таблиці після чотирьох раундів, здобувши три перемоги. До передостаннього раунду, її головною конкуренткою була нейтральна спортсменка Дар'я Ткаченко, яка відставала на одне очко. Проте Мотрічко виграла три останні матчі і стала чемпіонкою з двоочковою перевагою перед найближчою суперницею. Ще одна українська учасниця, Олена Коротка, здобула 19 очок у 15 матчах і виборола бронзову медаль.

Це важливий момент в історії українського спорту,  адже нагорода у чоловічому турнірі стала першою. А от у жіночому турнірі Вікторія Мотрічко вже мала "золото" - у 2007 році у 18-річному віці вона перемогла у турнірах з бразильських шашок у Польщі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збірна України сьогодні зіграє проти Північної Македонії - де дивитися матч.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.