Україна посіла п'яте місце в чоловічій естафеті Кубка світу з біатлону

Україна посіла п'яте місце в чоловічій естафеті Кубка світу з біатлону

Збірна України у неділю, 10 грудня, посіла п'яте місце в чоловічій естафеті у рамках другого етапу Кубка світу з біатлону, який відбувся в Гохфільцені (Австрія).

Як зазначається, у складі команди були Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко, завдяки яким Україна в турнірі стала найкращою за скорострільністю.

Порівняно з етапом в Естерсунді (Швеція), який відбувся раніше, Підручний замінив у складі чоловічої четвірки України Тараса Лесюка. Йому вдалось провести першу стрільбу без промахів, через що він покращив власне положення на дві позиції. 

Також Артем Тищенко без помилок відпрацював на першому та другому вогневому рубежі та зміг повернутись у гонку на шостому місці. Однак пізніше він передав естафету вже на восьмому місці.

Артем Прима прийшов шостим та також провів другу стрільбу без промахів. Таким чином спортсмен повернув собі четверте місце, але програв Томмазо Джакомелю з італійської команди. Крім того, Антон Дудченко здійснив всі постріли без промаху та прийшов у гонці п'ятим.

Загалом у чоловічій естафеті перемогла Норвегія (0+5) з рахунком 1:15:38.5. Друге місце посіла Франція, а після неї Німеччина та Італія.

Водночас завершилась і жіноча естафета, де також перемогла Норвегія. Збірна України у складі Анастасії Меркушиної, Юлії Джими, Ірини Петренко та Христини Дмитренко посіла 10-е місце в естафеті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українська спортсменка Ольга Харлан втретє в сезоні виграла медаль з фехтування. Вона завоювала срібну нагороду під час першого етапу Гран-прі сезону-2023/24, що відбувся в Орлеані (Франція).

Головне