Євро-2024: хто і чому не зіграє на Чемпіонаті Європи з футболу

Євро-2024: хто і чому не зіграє на Чемпіонаті Європи з футболу

Чемпіонат Європи з футболу вже розпочався 14 червня, але деякі зіркові гравці не зможуть взяти участь у турнірі. Попри розширення заявок збірних до 26 футболістів, через травми, фізичну форму та рішення тренерів, кілька ключових гравців залишаться поза грою.

Редакція “Ми-Україна” зібрала список гравців, які цьогоріч не зіграють на Чемпіонаті Європи з футболу. 

Гравці, які пропустять Євро-2024

 

Давід Алаба (Австрія)

Давід Алаба пропустить Євро-2024 через розрив хрестоподібної зв'язки коліна, якого він зазнав у середині сезону. Алаба вирушить з Австрією на турнір як “неграючий капітан”, допомагаючи тренеру Ральфу Рангніку.


Маркус Рашфорд (Англія)

Маркус Рашфорд не потрапив до складу збірної Англії через рішення тренерського штабу попри участь у відбіркових матчах. Однією з причин могла стати його форма за "Манчестер Юнайтед" протягом сезону.


Тібо Куртуа (Бельгія)

Тібо Куртуа не зіграє на Євро-2024 через конфлікт з головним тренером Доменіко Тедеско. Після того, як Тедеско позбавив його статусу капітана збірної, Куртуа звинуватив тренера у недооцінці. Незважаючи на повернення наприкінці сезону після травми, він не потрапив до заявки. Замість нього шанс отримали Кун Кастельс та Матс Селс.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: розклад матчів Євро-2024


Гаві (Іспанія)

19-річний Гаві пропустить Євро-2024 через травму хрестоподібних зв'язок, отриману наприкінці 2023 року. Це міг бути його другий великий турнір після Чемпіонату світу в Катарі.


Свен Ботман (Нідерланди)

Центральний захисник Свен Ботман не потрапив до складу через травму передньої хрестоподібної зв'язки, отриману у березні. Він вибув на 6-9 місяців.


Френкі Де Йонг (Нідерланди)

Френкі Де Йонг був включений до складу на Євро-2024, але згодом вибув через травму гомілкостопу. Замість нього включили нападника Джошуа Зіркзее.


Поль Погба (Франція)

Поль Погба пропустить Євро-2024 через чотирирічну дискваліфікацію за позитивний результат тесту на заборонену речовину у серпні 2023 року. Півзахисник стверджує, що ніколи свідомо не приймав препаратів, які підвищують спортивні результати.


Крістофер Нкунку (Франція)

Крістофер Нкунку пропустить турнір через постійні травми. Попри участь у матчах Ліги націй та відбору на Євро, тренер Дідьє Дешам вирішив не брати його на турнір.


Гаррі Магвайр (Англія)

Гаррі Магвайр потрапив до розширеного складу збірної Англії, але не увійшов до підсумкової заявки через ушкодження, отримане наприкінці сезону.


Марко Верратті (Італія)

Після переходу з ПСЖ до катарського “Аль-Арабі” влітку 2023 року, Марко Верратті перестав потрапляти до складу збірної Італії за рішенням головного тренера Лучано Спаллетті.


На Євро будуть відсутні ще такі гравці, як Матс Гуммельс (Німеччина), Тен Копмейнерс (Нідерланди), Люк Шоу (Англія), Рахім Стерлінг (Англія) та Юррієн Тімбер (Нідерланди).

Як писали "Ми-Україна" раніше, проведення Чемпіонату Європи з футболу 2024 року в Німеччині може забезпечити зростання економіки країни на 1 мільярд євро (1,07 млрд дол.).

Головне