Звільнення керівників військкоматів відбудеться "дуже швидко", - Веніславський

Звільнення керівників військкоматів відбудеться

Рішення Ради національної безпеки й оборони щодо звільнення всіх керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на рівні областей буде виконане "дуже швидко".

Про це заявив член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі телемарафону.

"Відповідні списки, хто може замінити військкомів, які себе дискредитували, точно є. Тому, думаю, це буде достатньо швидко зроблено", - розповів він.

Він додав, що "бойова міць армії від такого рішення не постраждає", адже не йдеться про офіцерів чи командирів, які командують бойовими підрозділами. Мова йде про військових, які вже не можуть служити й визнаються непридатними або частково обмежено придатними до несення військової служби. Саме серед таких людей і будуть формувати кадровий потенціал для військових комісаріатів.

Перед новими очільниками стоятимуть такі ж завдання, які стоять і нині — проводити мобілізаційні заходи й плани. Також на них лежатиме викорінення будь-яких недоброчесних дій у військкоматах на різних рівнях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо результатів перевірки “військкоматів”. Внаслідок засідання глава держави прийняв рішення звільнити всіх обласних воєнкомів. Він додав, що організувати це рішення повинен Головком Залужний. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США запровадили санкції проти чотирьох російських мільярдерів.

Головне