ЗСУ мали успіх в районах східніше Кліщіївки та Андріївки, - Генштаб

ЗСУ мали успіх в районах східніше Кліщіївки та Андріївки, - Генштаб

Збройні сил України мали успіх в районах східніше Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області впродовж минулої доби, 10 жовтня. Про це заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами речника, на Авдіївському напрямку росіяни силами до трьох батальйонів та за підтримки танків і броньованих машин продовжили наступальні дії. Це відбулось у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського на Донеччині. Усі атаки були відбиті українськими оборонцями, при цьому жодні рубежі та позиції не були втрачені.

ЗСУ також продовжують контрнаступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. На півдні захисники та захисниці покращили своє тактичне положення в районі західніше села Роботиного Пологівського району на Запоріжжі.

Крім того, українські війська просуваються на сході та півдні країни. На Мелітопольському напрямку вони намагаються прорвати лінії оборони загарбників, аби ліквідувати "коридор", який росіяни створили із захопленої частини Донбасу до окупованого Криму. Наші підрозділи наразі ведуть штурмові дії південніше міста Бахмут.

Також бійці ЗСУ мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки на Донеччині. Там ворогу завдають втрат у живій силі та техніці та виснажують його.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби, 10 жовтня, окупанти випустили понад 400 снарядів по території Херсонської області.

Головне