Зона ураження - весь Харків: Синєгубов розповів про загрози нової авіабомби рф

Зона ураження - весь Харків: Синєгубов розповів про загрози нової авіабомби рф

Військовослужбовці рф 27 березня вперше за майже два роки скинули на Харків нову авіаційну бомбу - керований боєприпас УМПБ Д-30 СН. Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, цей снаряд здатен прилетіти у будь-яку точку обласного центру.

"Він може повністю покривати місто Харків, будь-який район. Навіть населені пункти Харківської області, залежно від якої відстані до кордону буде пуск", - цитує його слова "Суспільне".

Голова ОВА розповів, що по місту днями окупанти вдарили двома такими бомбами, обидві запускали з літаків. Водночас він додав, що технічні особливості цієї авіабомби дозволяють запускати її також з реактивних систем залпового вогню. 

Запуск боєприпасів з бортів був здійснений з території російської Бєлгородщини, а відтак до досягнення пункту призначення вони здолали відстань у 72-74 км.

"Він летить далі, ніж КАБ — до 90 км. Ті два удари, які завдали по Харкову, ми зафіксували, що від пуску до моменту влучання пройшло 72-74 км. Це Бєлгородська область. Думаю, що це певне випробування, щоб, можливо, їх використовувати надалі. Це щось середнє між ракетою і КАБом", - зазначив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий наступ рф на Харків: у ЦПД пояснили, чому він неможливий

Окремо він зупинився на руйнівній силі боєприпасу. Голова ОВА зауважив, що хоча ця бомба менше за розмірами за звичайний КАБ та зенітну керовану ракету С-300, "руйнівна сила серйозна". 

"У людей повибивало не лише вікна, а й міжкімнатні стіни їх осель. Ми бачили уламки, які прошивають наскрізь стіни", - наголосив Синєгубов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Сергій Грабський розповів, що ця новітня бомба росіян є реплікою на GLSDB. Він підкреслив, що вона не є надзвичайно ефективною з точку зору військового застосування, але є досить ефективним засобом терору мирного населення.

 

Головне