Знищення УПЦ МП Лаври: поліція відкрила кримінальне провадження

Знищення УПЦ МП Лаври: поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом незаконного руйнування одного з об’єктів Києво-Печерської лаври розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції Києва.

Кримінальне провадження було відкрито після звернення Міністерства культури через виявлені пошкодження і руйнування одного із корпусів святині.

"Працівники Мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської лаври, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування", - йдеться у повідомленні.

Справу відкрили відповідно до ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин). Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наразі слідчі продовжують роботу щодо притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, деякі з приміщень Києво-Печерської лаври, якою тривалий час користувалася УПЦ МП, мають аварійний стан і є непридатними для експлуатації. Зокрема, очільник Мінкульта Олександр Ткаченко показав, який вигляд зараз має "Книжковий склад" Києво-Печерської лаври - приміщення має явні ознаки руйнування.

Комісія з приймання-передачі майна національного заповідника "Києво-Печерська лавра" зафіксувала всі порушення, які були вчинені УПЦ МП.

Головне