Знищення корабля "Новочеркаськ": окупаційна влада Криму показала наслідки атаки

Знищення корабля

Силам оборони вдалося знищити великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту росії. Понад 350 людей були евакуйовані з будинків найближчих до порту під час нічної операції.

Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов повідомив про загибель однієї людини та поранення двох інших внаслідок атаки.

Евакуйованих розмістили у двох тимчасових пунктах, організованих у місцевих школах. Після атаки окупанти продемонстрували наслідки, стверджуючи, що постраждало лише кілька житлових будинків, магазин, місцевий вокзал, а також виникла пожежа в порту.

Площа пожежі в порту оцінюється більше 1000 м². Міністерство оборони рф підтвердило ураження великого десантного корабля, але вказало, що "корабель отримав пошкодження". У Москві також стверджують, що під час протиповітряного бою засобами ППО нібито знищено "два українські Су-24, які здійснювали пуск ракет".

Ця спроба атаки стала другою, оскільки попередня відбулася 24 березня 2022 року в порту Бердянська. Сьогодні ж силам оборони вдалося знищити корабель окупантів.

Нагадаємо, російський ударний безпілотник атакував одне з промислових підприємств у Миколаєві і вразив відкриту територію інфраструктурного об'єкта в районі Одеси в ніч на 26 грудня.

В ході інтенсивних бойових дій в Одеському районі противник атакував відкриту територію одного з інфраструктурних об'єктів, що спричинило пожежу. Проте оперативно вдалося її ліквідувати, і ніхто не постраждав.

Головне