Зливав дані про ЗСУ ворогу: СБУ викрила посадовця Запорізької ОВА

Зливав дані про ЗСУ ворогу: СБУ викрила посадовця Запорізької ОВА

СБУ повідомила про викриття та затримання чергового ворожого інформатора, який пішов працювати в Запорізьку ОВА для отримання засекречених даних про Сили оборони України, дислокацію підрозділів та переміщення військової техніки. 

Слідчі встановили, що до того, як обійняти посаду спеціаліста відділу кібербезпеки ОВА у жовтні уродженець Запоріжжя працював на підприємстві, яке займалось техобслуговуванням військової техніки ЗСУ. 

Працюючи у відділі кібербезпеки "кріт" ФСБ робив спроби скористатися своїм доступом до серверів ОВА і таким чином отримати секретну інформацію.

Як виявилось, на співпрацю з ворог зрадник України пішов цьогоріч у вересні. Він сам зголосився "зливати" дані, про що вказав з одному з російських чат-ботів. Завдяки цьому на нього вийшов один і співробітників спецслужб рф. 

"Зловмисник приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася. Також він намагався виявити ремонтні бази та логістичні центри українських захисників на території Запоріжжя. Для комунікації з окупантами їхній поплічник використовував анонімні чати у месенджері", - йдеться у повідомленні. 

Російському "кроту" нині оголошено про підозру за статтею про поширення даних про розміщення ЗСУ та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Злочинцю загрожує до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що СБУ спільно з Національною поліцією нейтралізувала діяльність псевдорелігійної секти "АллатРа", яка просувала в Україні прокремлівські ідеї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в СБУ повідомили, що українські суди вже винесли 19 вироків щодо священників. Вироки залежали від скоєного священнослужителем злочину. Однією з таких справ є справа протоієрея Андрія Павленка, який передавав рф дані щодо позиції ЗСУ у Луганській області. За це священнослужитель отримав 12 років ув'язнення. 

 

 

 

Головне