Жодних утисків угорців немає: чиновник з Угорщини прибув із візитом на Закарпаття

Жодних утисків угорців немає: чиновник з Угорщини прибув із візитом на Закарпаття

Під час робочого візиту заступника Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентського державного секретаря Левенте Модьора на Закарпаття була проведена двостороння розмова. Вона була відвертою і конструктивною. Зокрема, було зазначено, що в регіоні утисків угорців немає.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Закарпатської області Віктор Микита у своєму Telegram-каналі. Він подякував за те, що Уряд Угорщини підтримав пакет санкцій ЄС проти росії. При цьому країна зафіксувала чітку позицію щодо необхідності безальтернативного виведення путінських військ з української території.

"Відмітили виступ пана Левенте Модьора у Парламенті Угорщини на підтримку України. Це був знаковий меседж, який почула вся їхня країна. Такі речі важливі для України та показують, що є розуміння єдиного вектора: росія повинна програти, а Європа стати міцнішою разом із нами. Але зупинятися на цьому не варто, потрібно й надалі посилювати тиск на терористів і допомагати Україні перемогти найбільше зло у світі", - йдеться в повідомленні голови ОВА.

Водночас Микита зазначив, що окремо порушили питання національних спільнот, на якому постійно спекулює держава-терорист та "треті проросійські сили".

"Жодних утисків немає, держава дбає про представників усіх нацспільнот, які проживають на Закарпатті, вони представлені на всіх рівнях та мають повну підтримку від влади на місцях. На цьому публічно наголосили представники угорської громади. Така сама позиція і в румунської громади Закарпаття", - заявив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергей Гуйяш заявив, що незважаючи на ордер на арешт російського президента Володимира Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, в Угорщині не будуть арештовувати диктатора рф, якщо він туди приїде.  За його словами, у Будапешта немає законних підстав арештовувати російського президента. При цьому Угорщина підписала і ратифікувала Римський статут.

Головне