Жодних поступок не буде: у МЗС різко відповіли на заяву прем'єра Словаччини

Жодних поступок не буде: у МЗС різко відповіли на заяву прем'єра Словаччини

Міністерство закордонних справ України відреагувало на провокаційну заяву прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який висловив ідею про досягнення компромісу між Україною та росією. В офіційному коментарі відомства було заявлено, що у питанні територіальної цілісності немає місця компромісам.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він підкреслив, що такий компроміс неприпустимий ні для України, ні для Словаччини чи будь-якої іншої країни.

"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", – сказав він.

Ніколенко також заявив про зусилля України та партнерів для виведення російських сил з Криму, Донецьку та Луганська, зазначивши, що безпека України є важливою для всієї Європи.

Що сказав Фіцо

"Необхідно знайти якийсь компроміс. Що вони очікують, що росіяни відмовляться від Криму, Донбасу та Луганська? Це непрактично", - сказав Роберт Фіцо.

Цього тижня заплановані переговори між прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо та прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у місті Ужгород. Попереду зустрічі Фіцо виразив намір повідомити українському прем'єру, що Словаччина буде перешкоджати приєднанню України до НАТО, пояснюючи це загрозою "Третьої світової війни".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Польща приєдналася до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.